Geweest

  • zondag 4 mrt 2012 om 20:15

Calendar Girls

Calendar Girls is een hilarische komedie waarin zeven vriendinnen van middelbare leeftijd op een dag hun kleren uittrekken om te poseren voor een bijna niks verhullende naaktkalender. Dat is wel even wat anders dan een saaie kalender met alleen maar brave dier- en landschapsplaatjes. Aanleiding voor deze ongebruikelijke ‘goede doelen actie’ is het overlijden van de man van één van de vriendinnen, die aan leukemie is gestorven. Reden genoeg om alle schroom te overwinnen, al gaat dat niet zonder slag of stoot gaat. Calendar Girls is gebaseerd op waargebeurde feiten. Op het Londense West End was het een smashing hit. Ook de tournee daarna leverde lange rijen voor de kassa op met lengtes die niet eerder waren vertoond.

‘Een geweldige hartverwarmende avond in het theater’ (Daily Mail).
‘Een show met een torenhoge feelgood factor’ (The Guardian).

Bekijk hier de repetities!

Hier in Nederland staan topactrices als Henriëtte Tol, Anne-Mieke Ruyten, Lieneke le Roux, Hetty Heyting, Wivineke van Groningen, Maeve van der Steen en Diana Dobbelman te popelen om in deze heerlijke komedie te kunnen schitteren. Oh ja, er spelen ook nog 3 heren mee.

* In de oorspronkelijk vorm maakte Sylvia Kristel deel uit van de cast. Wegens persoonlijke redenen zal Sylvia Kristel helaas niet de voorstelling (c.q. de tournee) kunnen spelen. We kunnen u echter mededelen dat we in korte tijd een goede en passende oplossing hebben gevonden. De rol die oorspronkelijk door Sylvia Kristel zou worden gespeeld, zal door Lieneke le Roux worden vertolkt. Maeve van der Steen zal de rol vertolken, die Lieneke le Roux oorspronkelijk zou spelen. 
 
(*) Lieneke le Roux speelde o.a. bij Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en op tv in de series 'All Stars' en 'De Hoofdprijs'. Maeve van der Steen speelde in het theater o.a. in 'De zoon van Louis Davids' en 'Heijermans' en op televisie in de series 'Onderweg naar Morgen' en in 'Voetbalvrouwen'. Verder was zij jarenlang het gezicht van de tv-comercials van Mona.

Recensies!
AD (3 sterren):
“Calendar Girls gaat niet alleen over een blote kalender en een goed doel, maar ook over eigenbelang, jaloezie, frustratie en onzekerheden. Wat resteert echter, is het gevoel van kameraadschap.” “Van een kwebbelend clubje veranderen zij plotsklaps in doortastende types die in Eva-kostuum voor de camera staan en zelfs hun voorzitster durven te trotseren.”

Trouw:
“Liefdevol doelgroepentheater; het kan dus wel”
“Regisseur Bruun Kuyt regisseerde de voorstelling vlot en behendig met korte, doelgerichte scènetjes en een groot gevoel voor humor.”
“Als de voorstelling al eens tranen dreigt te willen trekken, dan volgt er vaak al snel een goede grap om de balans terug te brengen.”
“Oergeestig is Hetty Heyting als de muizige, onzekere Ruth die dankzij de kalender een stoere kant van haarzelf ontdekt.”
“Anne-Mieke Ruyten maakt van initiatiefneemster Annie een mooie, sterke en tegelijkertijd kwetsbare weduwe.”

Volkskrant (2 sterren):
“Met deze voorstelling komt ook Bos Theaterproducties in actie voor het goede doel: na afloop kan het publiek een kalender kopen, compleet met personages in bijzondere poses, waarmee KWF Kankerbestrijding en de Stichting Leukemie wordt gesteund, een mooi gebaar.”

Theaterkrant geeft ****: lees meer...
Theaterparadijs recenseert ook, lees hem hier
Puurtheater schrijft...

Henriëtte Tol, Anne-Mieke Ruyten, Lieneke le Roux, Hetty Heyting, Maeve van der Steen, Wivineke van Groningen, Diana  Dobbelman, Matthias Maat, Leo Hogenboom e.a. spel

Bruun Kuijt, Regie
Coot van Doesburg, Vertaling

YouTube

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Beoordeling

Deze voorstelling doorsturen

Kalender

Maart 2012
ma di wo do vr za zo
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Genres

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.